29.05.2017

Sommerkabal

Sommer er bra og særlig om planer og avtaler går som de skal. I en verden med mine, dine og våre barn, kan det fort oppleves som ferien blir planer uten løsning. Det er så mange hensyn som gjør seg gjeldende, og midt mellom står den som skal strekkes imellom. Hvem vinner og hvem taper? Mange føler seg som tapere, ikke minst barn som opplever at de voksne er viktigst. Flere og flere foreldre er kloke og finner gode og fleksible løsninger. Andre foreldre er også kloke og søker hjelp til sommerkabalen. For god sommer bør det bli for alle, uansett alder.

For noen foreldre er det ekstra sårt. De kjenner på forstrekkelse og ikke minst skuffelse over egen partner som «vil ha hele meg», som en kvinne uttalte om sin nye mann. «Han visste jo hvem jeg hadde med på lasset, det var ikke bare meg. Like fullt er det samme kampen hvert år - hvorfor kan ikke bare barnekabalen få bli lagt først? Jeg blir så sliten av det, at jeg av og til tenker at jeg hadde hatt det bedre uten han!»

Ingen foreldre ønsker å måtte velge mellom ny partner og barna sine. Forventninger skaper følelser, mange gode følelser, og noen ganger såre følelser om forventningene ikke innfris. Følelsen av å være nedprioritert og tilsidesatt er ikke god og blir fort til dårlig kommunikasjon i relasjon.

«Jeg vil så gjerne komme i møte og være raus, men ser at jeg blir skuffet og såret når jeg alltid må stille bakerst i køen», sa en ny partner til en far med tre barn fra første ekteskap. Nå viste det seg at hun kunne gi mye, om han ble åpnere i sin kjærlighet til henne, og tydeligere i sin kommunikasjon og grenser overfor ekspartner. Noen samtaler ble løsningen for dette paret. Kanskje tenker du at det kunne dere også ha nytte av?

Denne sommeren ligger klar for godt samliv og foreldreskap. Det kan starte med god kommunikasjon og godt samarbeid på tvers «av boksen». Ta grep - gjør din del - gjør det trygt. Mye kan bli enklere med innspill utenfra. Søk oss gjerne for parterapi i Oslo!