Psykolog i Oslo

Psykolog i Oslo

Lurer du på om du bør finne en psykolog i Oslo eller online? Det kan kjennes som et stort valg, men vi opplever at det å snakke med en psykolog kan gjøre godt for alle. Ofte kan det være lettere å åpne seg for en profesjonell person med taushetsplikt. Det kan gi deg erfaring av å bli virkelig sett og forstått som et helt menneske, og gi deg innsikt.

Samtalen psykologsenter et trygt valg – vi har til enhver tid mange gode og erfarne psykologer i Oslo Sentrum og Oslo Nydalen Torg. Du blir møtt med respekt og varme. Du kan velge fysisk oppmøte eller onlinetimer eller en kombinasjon av dette hos alle psykologene

Samtaler med en psykolog kan hjelpe deg å forstå og bearbeide det du strever med i dag – enten det er noe i deg selv, i relasjon med andre, eller noe i din historie som plager deg. I tillegg får du nyttige perspektiver og verktøy som du kan bruke i hverdagen din, for å bryte mønstre og få til faktisk endring.

En samtale med psykolog kan gi deg håp for fremtiden

Mange kommer til oss med vanskelige relasjoner til seg selv eller andre: problemer med å ta valg, endring i livssituasjon, depresjon, bekymring, skam, angst, utbrenthet, ensomhet. Noen trenger hjelp til å forstå sin egen uhensiktsmessige adferd knyttet til mat/spiseforstyrrelser, tvangshandlinger (OCD), utroskap, alkohol, narkotika, sosiale medier, sex- eller porno-avhengighet. Noen strever med vonde minner og en fortid det er vanskelig å gi slipp på. Vi er her for å hjelpe med å sortere tanker og følelser, og for å bidra til støtte i prosessen.

Å bestemme seg for å gå til psykolog er et tydelig tegn på at du kan være på vei til å få det bedre. Kanskje vet du ikke eksakt hva du ønsker å forandre? Kanskje har du helt klare ønsker? Det finner vi ut av sammen. Du/dere er uansett velkomne!

 

Ingenting matchet søket

Psykolog: Ofte stilte spørsmål

Psykolog
 • Hva er forskjellen mellom en psykolog og en psykiater?

  En psykolog har profesjonsutdanning i psykologi og fokuserer ofte på terapi og psykologisk testing. En psykiater er en medisinsk lege som kan forskrive medisiner og fokuserer mer på medisinske aspekter av mental helse. Begge yrker krever statsautorisasjon.

 • Hvordan vet jeg om jeg trenger å oppsøke psykolog?

  Hvis du opplever vedvarende utfordringer med dine følelser, tanker eller atferd som forstyrrer din daglige funksjon eller livskvalitet, kan det være nyttig å søke profesjonell hjelp.

 • Er samtalene mine med en psykolog konfidensielle?

  Ja, psykologer har taushetsplikt som sikrer at informasjonen du deler med en psykolog forblir konfidensiell.

 • Hvor lang tid tar en psykologtime, og hvor ofte bør jeg gå?

  En standard psykologtime varer ofte mellom 45-75 minutter. Frekvensen avhenger av dine spesifikke behov og kan diskuteres med psykologen din.

 • Hva er kostnadene involvert i psykologtjenester

  Kostnadene varierer noe basert på sted, type terapi, erfaring og tidspunkt. Hos private psykologer han man komme uten henvisning. Du får offentlig finansiering dersom du har utfordringer som gir deg rett til behandling.

 • Kan jeg ta medisiner i stedet for eller i tillegg til terapi?

  Det avhenger av problemets natur og alvorlighetsgrad. Noen ganger er en kombinasjon av medisinering og terapi mest effektiv.

 • Hvordan vet jeg om terapien virker?

  Effektiviteten av terapi kan vurderes gjennom regelmessige samtaler med din psykolog og ved å spore din egen fremgang over tid.

 • Er online-terapi like effektivt som ansikt-til-ansikt-terapi?

  Forskning indikerer at online-terapi kan være like effektivt for visse problemstillinger. Men det er viktig å sørge for at online-tjenesten du velger er anerkjent og holder høy kvalitet.

Bestill time