Aktuelt

Stol på at det lysner

Oppdatert 23. April 2024 av Astrid Rygnestad

Dagene er begynt å bli lysere og forventninger om grønne omgivelser har begynt å melde seg. Samtidig er det ikke nødvendigvis samsvar mellom mer lys og vårtegn i naturen og hvordan det faktisk kjennes ut på innsiden og i hverdagen.

For på samme måte som lyset og varmen varierer gjennom året, så kan livet i perioder oppleves mørkt der et håp om lysere tider kan kjennes helt umulig.

Thomas Sjödin skriver klokt om livets mørke dager, og betydningen av å gå inn i mørket sammen med en annen:

«Tar man veien utenom mørket, så er det der fremdeles, også etter de største omveiene. Lukker man øynene, virker det samme mørket bare dypere når man åpner dem igjen. Man må gå inn i mørket og stole på at det lysner.

Det er det veldig få av oss som klarer på egen hånd. Ikke trenger vi å klare det heller. Vi kan gjøre det sammen, vi kan bli hverandres lys, hverandres håp. For påfallende ofte er håpet forankret utenfor oss selv, i skikkelse av noen som akkurat nå står litt stødigere på jorden, og som midlertidig vil dele plassen sin med meg. Slik er håpet, som en grunn å stå på, når alt annet har blåst bort.»

Hvordan har du det i ditt liv? Hvordan er lysforholdene i hverdagen din? Vi vil oppfordre deg til å søke støtte fra andre, gjerne en psykolog, når du kjenner at mørket tar for stor plass i livet. Kanskje er sola bak skylaget og du, som mange med deg, trenger hjelp til å hente frem minnet om at lyset kommer tilbake, også når det synes svart og grått.

Er du på jakt etter flere artikler med positive vibber? Se gjerne disse: "Ja, vi kan""Smil" eller "En selvopplevd historie fra en Pappa på Par-sjekk".

Velkommen til SAMTALEN, et trygt valg når det gjelder Psykolog eller parterapi i Oslo. Du kan få time på kort varsel i Oslo Sentrum, Oslo Nydalen Torg, online, og på forespørsel også i Fredrikstad.

Denne artikkelen ble først publisert 28. Mai 2020

Vi tror terapi er bra for oss alle. Hvorfor ikke bare hoppe i det?

Bestill time