Hva er egentlig parterapi/samlivsterapi/ekteskapsrådgivning

Parterapi, også kjent som samlivsterapi eller ekteskapsrådgivning, er en form for terapi spesielt utviklet for å hjelpe par med å forbedre deres forhold. Hovedmålet med parterapi er å styrke båndet mellom partnerne ved å tilrettelegge for bedre kommunikasjon, økt forståelse, og effektiv konflikthåndtering. Terapien fokuserer på det som er mulig å oppnå sammen, og oppmuntrer til å se nye måter og perspektiver for både individet og forholdet.

Gjennom parterapi får parene verktøy til å uttrykke seg tydeligere og forstå hverandre bedre. Det handler ikke om å forandre partneren, men heller om å bli mer bevisst på egne behov, ønsker, og hvordan man kommuniserer disse på en kjærlig måte. Terapien gir innsikt i de dynamikker og mønstre som ofte oppstår i langvarige relasjoner, og hvordan man kan jobbe med disse for et sunnere og mer tilfredsstillende samliv.

Ved å delta i parterapi gir man seg selv og forholdet en mulighet til å vokse og bli bedre, ved å bli mer bevisst på egne og partnerens følelser, tanker, og handlinger. Dette legger grunnlaget for dypere forståelse og sterkere fellesskap.

Denne artikkelen ble først publisert 16. Juni 2020

Bestill time