Aktuelt

Være seg selv

Oppdatert 23. April 2024 av Astrid Rygnestad

I går var jeg på kafé med en kvinne som har passert femti. Hun er en av disse "enerne" jeg ser opp til. Hun har flyttet til nytt sted uten kjente og er derfor i det vi kaller en sårbar situasjon.

Denne damen har vært i samme situasjon før og vet at skal hun ha et godt liv fremover, må hun begynne på sin "bli kjent runde". Hun må også tillate seg å svelge kameler fremover, for de kommer; gjerne "på tvers".

Å flytte er ikke enkelt for noen og slett ikke i voksen alder, men planen hennes er klar:

  • Jeg vet hva jeg trenger for å ha det godt og tar selv ansvar for å få det godt
  • Jeg er meg selv i møte med mennesker jeg møter
  • Jeg tar selv initiativ for å bli kjent med mennesker jeg møter
  • Jeg søker interessesammenhenger og satser på at mennesker jeg møter også vil møte meg
  • Jeg gir ikke opp om noen jeg møter finner mitt bekjentskap lite aktuelt
  • Jeg dør ikke av å bli avvist

Da hun i går fortalte fra ett av disse "nye bekjentskapsmøtene" måtte jeg bare si: " - Du er utrolig – tenk så modig. Det kunne jeg aldri gjort!"

Hverdagsmot

Hendelsen var at en dame ringte på døren hennes og skulle levere noe. I stedet for og bare takke sier hun: " - Kan du ikke komme inn en liten stund – jeg har så lyst til å prate litt med noen".

Ville du våget?

Stilt deg så sårbar? Hva om den andre sa nei?

Jeg ville bare takket og så lukket døren. Jeg vet med meg selv at jeg ikke hadde våget og det finnes tusen unnskyldninger, mange av dem både høflige, riktige, men innerst inne vet jeg at det først og fremst skyldes min redsel for å bli avvist...

Hvordan det endte?

En hyggelig samtale over en kopp te. Deretter gikk begge damene tur hjem til den andre. Da fikk de avsluttet samtalen, mosjon og min venninne vet nå hvor hun bor i byen... Tre ting...

Tør vi å lære av hennes suksess?

Denne historien skal jeg ha med meg i sommer! Kan hun – ja, så kan sikkert også jeg. Jeg får heller risikere et nei-takk, men det dør jeg jo ikke av!

Sommeren – en mulighet til å møte levende mennesker ... også for oss som skal være hjemme?

​Om du trenger noen andre, utenfor, å prate med, ta gjerne kontakt med Samtalen. Vi har varme og trygge terapeuter og psykologer som gjerne tar imot. 

Les gjerne også:

Denne artikkelen ble først publisert 14. Mai 2020

Vi tror terapi er bra for oss alle. Hvorfor ikke bare hoppe i det?

Bestill time