Aktuelt

Høst

Oppdatert 19. September 2020 av Astrid Rygnestad

Ikke alle er like begeistret for høstoppstart. Selv elsker jeg roen som følger med gradvis mørkere dager. Stearinlys og skumringstime. Mor lærte meg gleden over november, regn, og tåke. Nå må mor møte november uten far. Kommende år skal hun oppleve alt for første gang som enke. En ny tid er startet for henne, og mange med henne. Dette året blir dager og timer i sorg og ny tidsregning!

Kanskje ble din & deres sommer annerledes enn ventet. Muligens venter en strevsom hverdag, ny tidsregning og en høst med årlig depresjon. Eller er du en av dem som kvier deg til jobben - ferien ble så altfor kort? Noen står overfor valg - vanskelige dilemma. Andre bør ta valg; familie eller kjæreste? Eller tankene stadig strever seg tunge – kan det egentlig noen gang bli annerledes?

Livet er sol og skygge. Livskriser er virkelighet. Krise er vendepunkt. Mennesker er ulikt utrustet for hvordan håndtere valg, kriser, tungsinn, sorg, nye forutsetninger ol.

Vi kan nok oftere velge enn vi tror, men evnen til å oppdage muligheter og skifte perspektiv er ujevnt fordelt. Bakgrunn og forgrunn kan bli svært så forskjellig om fokus endres. Kanskje er du og en av dem som lettere ser begrensninger enn muligheter i livets finurligheter? Jeg er glad for at jeg som barn ble vist, at det er liv under snøen, i skumringen og novembertåka.

Hvordan blir din «november»? Har du mulighet til nytt perspektiv? Og hva med dere to som skuffet hverandre i sommer – kan dere oppdage noe nytt hos den andre og sammen?

Det å gi seg selv og hverandre ett annerledes perspektiv eller søke hjelp til nettopp dette, kan bli din og deres mulighet!

Høsten kommer uansett …

Ta gjerne kontakt med Samtalen om du eller dere trenger noen å gå høsten i møte sammen med - kanskje kan det bli lettere av å se på det sammen med noen utenfor? Vi har trygge og gode psykologer og parterapeuter som gjerne tar imot dere!

Se gjerne også

Denne artikkelen ble først publisert 12. September 2020

Vi tror terapi er bra for oss alle. Hvorfor ikke bare hoppe i det?

Bestill time