Aktuelt

Ta vare på hverandre

Vi har alle tøffer dager. For ikke lenge siden var det min tur. Jeg "gikk ned for telling" og jeg "slo meg hardt".
Plaster ble plassert av klok kollega, samt noen venninner. Disse "plasterdamene" kan jeg stole på fordi de har vist før at de ikke bare jamrer seg sammen med meg. De vet at jeg både gjør rett og noen ganger absolutt kunne vært klokere... Tror de fleste kjenner noen som bare "jamrer med", jeg trengte ikke den typen plaster. Jeg fikk derimot et plaster jeg kunne stole på holdt!

Husker godt da jeg underviste studenter. Det er nå en gang slik at noen ikke holder mål og stryker. En stryk betydde alltid noen som ville støtte den som strøk. Heldigvis lot mye seg oppklare ved hjelp av gode samtaler med den som ikke bestod prøven. 

Vi gjør alle feil. Ansvaret for hva vi faktisk velger å gjøre følger oss alltid. Når så noen mener vi har tatt feil valg, kan det være vanskelig å motsi anklagen. Særlig vanskelig kan det være der vi opplever at anklagen ikke er sann, urimelig eller er dradd ut av sin sammenheng, uten mulighet til å kunne forsvare seg. For mange må tie fordi de ikke kan si imot av lojalitetshensyn, taushetsplikt eller fordi de har en rolle som forplikter utover dem selv. 

Jeg tenker at kanskje kan det bli bedre for flere om en øver seg i å tenke saktere og minne seg om at å ta vare på andre også innbefatter å ikke tro på alt en hører! Opplevelse er følelser. Å favne "den som strøk til eksamen" er ikke ensbetydende med å si seg enig i at karakteren var feil. Det kan faktisk være at vedkommende hadde tatt for lett på oppgaven - ikke tatt signalene om at nå er det lite tid igjen. Det blir jo lett stryk om det står for mange uleste sider igjen rett før eksamen ...

"Å stryke til eksamen" risikerer vi alle å gjøre om vi ikke leser signalene underveis, uavhengig om det gjelder livet, kjærligheten eller jobben ...

Om du trenger noen som ikke bare "jamrer med", som kanskje kan se livet ditt utenfra - ikke være redd for å ta kontakt med oss i SAMTALEN. VI har dyktige og varme terapeuter og psykologer som gjerne møter deg der du er.

Les gjerne også

Denne artikkelen ble først publisert 11. Mai 2020

Vi tror terapi er bra for oss alle. Hvorfor ikke bare hoppe i det?

Bestill time