Aktuelt

Gi litt – få tusen igjen

Oppdatert 31. Mai 2024 av Astrid Rygnestad

Samarbeid er grunnleggende for godt samliv. Å søke å være et VI, fremfor et JEG, er avgjørende for nært parforhold.

Mange par strever med å vise hverandre nærhet. Den mentale intimitet er bli skuslet bort av bagateller og små daglige svik. Manglende anerkjennelse av den andres betydning for en selvuttrykkes sjeldnere og sjeldnere. Resultat; gradvis større kløft å rope over!

Prøv noe nytt – vis deg raus. Søk lagspillet. Skal dere vinne som lag, må dere spille på samme banehalvdel med felles regler og strategi for seier. Disse må dere begge kjenne og ha eierskap til. Ikke alltid blir det seier, men oftere enn om en ikke hadde avklart reglene og strategiene på forhånd.

Mye avstand starter i bagatellene eller i det som bare synes som hverdagens trivialiteter. Oftere enn en tenker, er de uttrykk for grunnstemningen mellom dere. Irritasjon og hakking følger tett ...

En god øvelse for alle som vil godt samliv, er å tenke og spørre den andre (gjerne daglig): Hva kan jeg gjøre for deg i dag? Svaret kan være så enkelt som: «Jeg ønsker at du smiler når jeg kommer hjem»!

«Gi litt – få tusen igjen»!

Om du eller dere trenger litt hjelp på veien - ta gjerne kontakt med Samtalen - Parterapi og Psykolog i Oslo Sentrum, Oslo Nydalen Torg, Online/digitalt og på forespørsel i Fredrikstad.

Les gjerne også:

Denne artikkelen ble først publisert 14. Mai 2020

Vi tror terapi er bra for oss alle. Hvorfor ikke bare hoppe i det?

Bestill time