Aktuelt

Jeg føler meg elsket, når du smiler til meg!

Oppdatert 23. April 2024 av Astrid Rygnestad

Ett par satt foran meg. De ønsket seg bedre samliv, men visste ikke hvordan de skulle få det til.

«Vi er gode på ferie», sa hun, «men i hverdagen blir vi så hakkete på hverandre».

«Ja», fortsatte han, «det er få ting som gjør meg så godt som når jeg opplever at du smiler til meg. Det er fantastisk. Jeg vil gjerne være en som får det frem hos deg, men nå vet jeg ikke hvordan jeg skal få det til. I ferien opplevde jeg at du smilte til meg… så er det akkurat som om det skrus av når vi kommer hjem. Hvorfor blir det slik»?

Hun satt en stund før hun sa noe. Det virket som hun ville finne de riktige ordene.

«Når vi kommer hjem ser du alle andre, men ikke meg … da blir jeg så skuffet og såret … For å skjerme meg, kritiserer og anklager jeg deg …».

Dette ble opptakten til en ny start for dette paret, en start som viste seg sakte og sikkert mellom dem. De ønsket seg mer glede og oppmerksomhet i hverdagen. De ville begge ha frem den andres smil og anerkjennelse. De ville være henvendt hverandre, også når de var fysisk fra hverandre, som de ofte var grunnet jobber.

Hva er mulig å få til?

For dette paret ble det mulig, fordi de begge ville og gjorde sin del. I terapien ble de begge mest opptatt av å se seg selv og sitt bidrag, før de anklaget den andre for ikke å gjøre sin del og ikke komme i møte. I terapien jobbet de med å fremsette behov uten anklage, og å tåle og være sårbar uten å skyte, noe som er en livslang øvelse for de fleste mennesker.

Hva med deg?

Kommer du din partner og kjære i møte på en kjærlig og favnende måte?

Hjelp finnes!

Søk oss for terapi/veiledning om du synes dette blir vanskelig å få til i en travel hverdag. Noen ganger er det prioriteringene som er blitt utydelige, andre ganger at en har glemt å se seg selv før en ser den andre, og noen ganger er det viktig å rydde opp i hendelser med sår og skuffelser før en blir enig om en annerledes fremtid.

Godt resultat forutsetter begges innsats – samtidig som en selv ofte er den som sitter igjen med den største gevinsten.

Det kan være lurt først «å gi litt til den andre... ofte får en da tusen igjen»!

Les gjerne også:

Samtalen - et varmt og trygt valg. Parterapi og psykolog i Oslo Sentrum, Oslo Nydalen Torg og online/digitalt. Velkommen​, du kan få time på kort varsel!

Denne artikkelen ble først publisert 14. Mai 2020

Vi tror terapi er bra for oss alle. Hvorfor ikke bare hoppe i det?

Bestill time