FAQ

Ønsker for det nye året

Oppdatert 10. September 2020 av Astrid Rygnestad

Så fort det går! Og samtidig så mye tid som gikk. Ett år er forbi, et annet på gang. Vi tenker oppsummerende tanker om året som har gått. Nyttår er så mangt og oppleves ulikt. Nyttår gir anledning til oppsummering. Betraktninger. Lukke et kapittel. Samtidig vet vi at ikke alle prosesser kan lukkes eller gås videre fra, selv om året skifter tall.

Noen finner stor frihet og optimisme i overgangen til nytt år. Nytt år gir blanke ark klar for bilder, farger og ord, sjansen til å dra med seg det gode fra året som gikk, lære av det som ikke har vært bra, og først og fremst gi rom for drømmer om hva mer av, i året som kommer.

For andre kjennes nytt år ikke så nytt. Arkene føles ikke blanke og hvite. Det er som de ikke har sluppet fargene fra året før. Avtrykket fra forrige års skriblerier er prentet inn i papiret på neste års ark. Da er det vanskelig å se bort fra gammelt til nytt - gi det nye året den muligheten det ønsker å vise.

Jeg liker ikke ordet forsett - det kan fort bli mye mas og dårlig samvittighet av det. Ordet ønsker derimot, er mye bedre. Ønsker for nytt år gir mening og motivasjon. Mine ønsker for det nye året er mye basert på mine erfaringer fra det forrige - jeg vet mer hva jeg vil og ikke vil, hvilken retning mitt liv bør ta.

Hvilke ønsker har du? Hvis du skulle våge å drømme - hva ønsker du skal bli annerledes i nytt år? Hvilke ting kan utgjøre den store forskjellen i dette årets hverdager? Det er ikke motbakkene som sliter en ut, men å ha småstein i skoen, sies det. Hvilke småsteiner ønsker du å kaste over bord i år?

Vi i Samtalen ønsker deg et godt nytt år - i alt som måtte ligge foran. Vit at du er velkommen til å ta kontakt med oss, uansett hvordan dagene og situasjonen din ser ut. Vår oppfordring til deg er å våge og tenke (håpe) at noe kan bli annerledes og bedre i året som kommer, selv om det går med museskritt. Kanskje er et skritt på veien mot ønskene dine å ta kontakt med en psykolog i Oslo, der du bor eller på nettet? Kanskje kan det være aktuelt for deg og din partner og gå til parterapi for første gang (se feks En selvopplevd historie fra en pappa på Par-sjekk) eller kanskj er det relasjonen med barna eller foreldrene dine som trenger å komme mer fram i lyset (Familieterapi).

Lykke til  - og velkommen! 

Forslag til videre lesning:

Denne artikkelen ble først publisert 14. Mai 2020

Vi tror terapi er bra for oss alle. Hvorfor ikke bare hoppe i det?

Bestill time