Aktuelt

Vi må tåle og håndtere følelsene våre

Oppdatert 23. April 2024 av Astrid Rygnestad

Psykolog Helene Abrahamsen i Samtalen AS i portrettintervju i psykologisk.no om dobbeltkompetansen som improvisatør og psykolog

Kanskje har du sett eller hørt om Helene Abrahamsen som skuespiller og improvisatør på Det Andre Teateret på Sagene? Hun arbeider også som psykolog i Samtalen AS. Vi har klippet litt fra portrettintervjuet i psykologisk.no, for det er klart at dobbeltkompetansen kan komme til nytte i terapirommet også.

Helene Abrahamsen er både psykolog og improvisatør. Det har gjort henne flink til å håndtere det uventede - både på scenen og i terapirommet. Psykologisk.no

Helene Abrahamsen tilbyr psykologtjenester fra Samtalen Oslo Nydalen Torg og arbeider også som skuespiller og foredragsholder på Det Andre Teateret i Sagene bydel i Oslo

Her er utdrag fra portrettintervjuet av henne:

– Har du noen psykologiske triks som hjelper deg i hverdagen?

– Det jeg brenner mest for er følelser. Jeg jobber med følelser, jeg holder foredrag om følelser og jeg snakker om følelser. Jeg har veldig tro på at håndtering av følelser er veien, sier Abrahamsen.

Da hun jobbet på distriktspsykiatrisk senter med både alvorlig traumeproblematikk, personlighetsforstyrrelser, angst og depresjon – så hun etter hvert et mønster.

– Uansett hvilken lidelsesgruppe jeg jobbet med opplevde jeg at jeg jobbet med å hjelpe mennesker med å tåle og håndtere følelsene sine. Når de fikk muligheten til å oppdage at de ikke trenger å benytte seg av destruktive strategier for å bli kvitt følelsene, men at de bare kunne ha dem, så begynte de på bedring.

– Så et triks er jo å kjenne etter når noe er vanskelig eller ubehagelig, og legge merke til hva du faktisk kjenner – ikke bare hva du er redd for å kjenne. Da slipper vi å bli så fanget av alle tankeprosessene om alt som kan komme.

Les hele intervjuet her

Disse psykologene tilbyr timer til enkeltpersoner, par og familier fra Samtalens avdeling på Nydalen Torg:

Velkommen til psykologene hos Samtalen! Vi prøver å ha kort ventetid og å være så tilgjengelige og fleksible som mulig. Hvis du ønsker hjelp til å velge psykolog og bestille time, send en e-post til kontakt@samtalen.no. Eller ring oss på 23134393. Vi tilbyr terapi fra kl 7-22 på hverdager og kl 10-16 på lørdager og søndager.

Vi tilbyr konsultasjoner i Samtalens flotte lokaler Oslo sentrum dvs i Ibsenkvartalet rett ved Oslo Tinghus eller Oslo Nydalen Torg, over Nydalen T-banestasjon. Eller du kan få online-time, og slippe reiseveien. Da betaler du enkelt og greit med Vipps, og vi benytter trygge og sikre digitale plattformer.

Velkommen til Samtalen!

Denne artikkelen ble først publisert 15. November 2023

Vi tror terapi er bra for oss alle. Hvorfor ikke bare hoppe i det?

Bestill time