Aktuelt

På stranden

Oppdatert 23. April 2024 av Astrid Rygnestad

Det var snart ferie og mannen som satt foran meg fortalte at han grudde seg. Bare han og kona...Han visste ikke hvorfor han ikke så frem til ferien, men han følte seg trist. Han tenkte at det igjen ble mer "mas enn kos". " - Er du glad i din kone?", spurte jeg? Han tenkte litt, før han sa: " - Ja, hun betyr noe for meg, men jeg vet ikke hva eller hvor viktig hun er lenger. Jeg syns vi lever kjedelig... Jeg vil så gjerne være mer glad, være forelsket igjen, ihvertfall føle meg elsket! Jeg opplever at hun tar meg for gitt!"

Etter ferien fortalte han følgende: 
" - Jeg bestemte meg for å gjøre som du sa. Jeg skulle være mer frempå med det jeg ønsket meg, være aktiv samtidig som jeg måtte tåle å bli avvist. Så bare noen dager inn i ferien, inviterte jeg kona med på strandtur. Været var fantastisk. Jeg så at hun ble overrasket, men hun smilte og slengte seg med, om enn litt forfjamset. Hun pratet i vei, og jeg brukte de innsmett jeg fikk. Jeg sa: " - Du tar deg godt ut. Jeg er stolt av deg. Husker du på stranden den gangen! Vi lo godt og hun var fort med på notene. Vi svømte til og med om kapp (hun er best). Vi hadde mat for en hel dag. Jeg bestemte meg for å gjøre som før i tiden ... Det ble en utrolig fin dag!"

Han tenkte litt før han fortsatte;

"...jeg glemmer lett, men tenkte mye med "magen" denne sommeren... den gode følelsen kjenner jeg, den en får av å gi kjærlighet som tas i mot. Jeg vil henne godt, høre hva hun faktisk sier (hun er morsom), lytte til hvert ord og ikke minst også tåle at hun snakker om kjedelige ting. Jeg var på, henvendt kaller du det", sa han og smilte! 

" - Det var slik jeg var før, ikke bare da vi var nygifte. Jeg tok på henne, gav henne komplimenter, tok initiativ til å ha det moro. Senere i ferien tålte jeg å kjede meg, ble med på aktiviteter hun ønsket - ja, jeg ble faktisk nysgjerrig på hva hun ville. Hun finner på mye... Etterhvert lo vi litt av det for vi begynte å kappes om å gjøre godt for den andre, tror jeg..."

" - Hvorfor hadde jeg sluttet med alt dette? Var det rart at jeg var godt tørr? Den dagen på stranden ble starten på en ferie bedre enn noen gang... Jeg kan ikke huske sist vi hadde det så flott på ferie. Det beste av alt; vi snakket også om viktige ting. Hun sa at hun savnet meg, at hun så at jeg var trist, men visste ikke hva hun skulle gjøre ... Den der gode følelsen i magen kom forsiktig, men nok til at jeg turte neste skritt ... Det ble så bra, litt og litt!"

" - Vi ble på stranden lenge etter at de andre folka var gått hjem. Vi lå tett, snakket, var stille... Du ville ikke tro det, det ble så fint... Det rare var at det ikke var så viktig for meg å gå hjem - jeg ble faktisk redd for å ødelegge... Savnet ikke utløsningen for dette var ti-reiser bedre, og det varte ... og så ble det sex senere!"

Mannens historie var fantastisk og heldigvis ikke unik. Noen par får det til, selv om det ser dødt ut. Vilje til å satse uten sikkerhetsnett, gi seg hen på nytt, la det stå til... Denne mannen ville gi samlivet, kjærligheten og alle årene han hadde med kona, en skikkelig sjanse til. 

Jeg ble vanvittig glad på dette parets vegne og stolt av mannen som tok ansvar for egen lykke. Han kunne blitt avvist, oversett, ledd av eller... men han ville noe! " - Om det ikke hadde gått, da hadde jeg visst at jeg hadde prøvd. Det er viktig for meg", sa han i siste time. " - Si til alle du møter at det er mulig! De må bare hoppe i det og være tålmodig, men en må ville en start!"

Oppskriften er like enkel som den er vanskelig: Ta grep! Gjøre din del! Kom gjerne til oss om dere vil ha hjelp på veien!

Forslag til videre lesning:

Denne artikkelen ble først publisert 25. Juni 2020

Vi tror terapi er bra for oss alle. Hvorfor ikke bare hoppe i det?

Bestill time