Bryllupsgaven til den som har alt?

Skal du i bryllup i sommer og ikke vet hva du skal gi i bryllupsgave? Har paret alt de trenger av materielle goder, men du ønsker å gi dem noe nyttig på veien inn i ekteskapet? I USA er det lenge vært vanlig å gi «premarital counseling», eller noen timer parterapi, som bryllupsgave til det unge paret. Forskning har vist at det å være i et godt forhold er svært viktig for hvordan vi har det, blant annet har det vist at det fører til at det blir mindre sannsynlig å få alvorlige sykdommer som hjertesykdommer. Likevel ender nesten 50 % av ekteskap i skilsmisse. 

Hvordan kan en forebygge dette? Ikke noe er vakrere enn å se to mennesker som elsker hverandre feire dette med en storslått sommerfest med familie og venner, men en forelskelse vil i gjennomsnitt vare 12-18 måneder. Hvordan blir dagene etter dette? Ofte er det slik at unge og nygifte ikke nødvendigvis ser poenget med dette der og da, men i en undersøkelse fra University of Denver fra 2006 hadde parene som hadde deltatt i premarital counseling/education 31% mindre sannsynlighet for å bli skilt.​

Temaer som kan være aktuelt å snakke om er:

  • Kommunikasjon
  • Sex
  • Økonomi
  • Arbeidsfordeling

Det er også slik at selv om alt virker helt topp på bryllupsdagen så vil live møte oss alle, selv om vi er unge eller gamle. I en vanlig hektisk hverdag er det ikke alltid sted og rom for å få snakket om forventninger til ekteskapet og hverandre. Hvordan reparere etter en krangel? Hvordan planlegge livet sammen best mulig for begge parter? Hvordan best vise den andre at den er verdsatt, og hvordan best prioritere hverandre i et hektisk liv? Vi vet at dette har individuelle svar for alle par, men at dette er svært viktige tema for å bygge et godt forhold der det er tillit og rom for å vise sårbarhet. 

I Samtalen hjelper vi gjerne til med å lage en bryllupsgave som kan bety mer enn man tror 🙂

Les gjerne også:

Vi tror terapi er bra for oss alle. Hvorfor ikke bare hoppe i det?