Skjermbruk

Hvordan merker du at andre har omtanke og kjærlighet for deg? I hvilke situasjoner kjenner du deg virkelig sett, hørt og elsket?

Mange par som kommer til terapi opplever at for mye tid går med til å sitte bak en skjerm, enten det er mobil, pc, mac eller TV. Noen ganger er begge enige om at for mye tid går med til media, mens andre ganger er det mest den ene som opplever seg lite elsket, og anklager den andre for å «være gift med skjermene».

Det blir ofte lite nærhet av skjermbruk, og for noen blir dette det samme som å si til sin partner; «du er ikke viktigst i mitt liv». De fleste vil da protestere og si at så ikke er tilfelle, men hvordan kan det oppleves annerledes når media får plass ved middagsbordet, i sengen, på bussen, på toalettet og ellers i alle sammenhenger? Selv ute på middag ligger den å lyser og får sin umiddelbare oppmerksomhet?

La denne høsten bli en tid for bevisst bruk av media. Sjekk deg selv og vær ærlig. Kommer du din kjære nærmere ved å fortsette dagens praksis? Er du et godt forbilde for dine barn? Tar mobilen tiden dere kunne ha lyttet til hverandre, hatt samtaler, smilt til hverandre - vært intime sammen?

Alle må selv ta tak og ikke vente på at den andre starter. Mennesker ser hverandre best uten skjerm!

God høst!