Hva er Par-sjekk? - bilde

Hva er Par-sjekk?

En Par-sjekk starter med et online spørreskjema som partene besvarer individuelt. Deretter får man to samtaler (2 x 90 minutter) med en psykolog som er sertifisert par-sjekker. I den første samtalen kartlegges styrker og ressurser paret har. Samtidig ser man på bekymringer og utfordringer som de opplever. I den andre samtaletimen forsøker vi å finne ut hvordan paret kan ta hånd om utfordringene på en god måte. Med seg på veien får paret tips om gode verktøy for endring - de får en personlig feedbackrapport som de kan benytte som redskap til å jobbe videre med forholdet på hjemmebane. 

"Par-sjekk gir tips om gode verktøy for endring."

Det passer godt for unge og nyetablerte par som ønsker å jobbe med sin kommunikasjon og forebygge evt. vansker. Det passer også veldig godt for eldre par som ønsker en mulighet til å stoppe opp og reflektere over forholdet på en systematisk og vitenskapelig måte. I forskning gjennomført i 2013-2016 i regi av Aarhus Universitet og Center for Familieudvikling gjennomførte 233 par to par- sjekk med et års mellomrom. Tilbakemeldingene viste: tre av fire par fikk et positivt løft i samlivet etter første Par-sjekk. Etter andre Par-sjekk syntes parene at de hadde fått et bedre forhold og var mer tilfredse med intimitet, oppmerksomhet og kommunikasjon.

Les mer i artikkelen fra NRK.

Pris: For hele pakken 3900 kroner. Vi anbefaler ca en til to uker mellom de to samtalene i par-sjekk.

Iren Wikse Bentsen, Anne Gangvik-Østgård og Astrid Irene Brænden tilbyr par-sjekk i SAMTALEN. Vi holder til midt i Oslo sentrum, og er sertifisert av Modum Bad som innehar rettighetene til Par-sjekk i Norge. 

Par-sjekk er opprinnelig et dansk konsept utviklet av Center for familieutvikling.