Aktuelt

God advent

Oppdatert 23. April 2024 av Astrid Rygnestad

advent
advent

Jeg er blitt fortalt at det i Sverige er vanlig å hilse hverandre god advent. Det høres ut som en god ide. Skal det bli jul slik vi ønsker, er det lurt å forberede godt. God advent er viktig!

Hva som er godt er ikke entydig og nettopp det faktum bringer i disse dager mange relasjoner og mennesker opp i vanskeligheter. For hva er god advent, jul, nyttår, opplevelse mv?

Jeg tenker at det starter med selv å være bevisst "hvorfor gjør jeg hva jeg gjør nå"? Samtidig sjekke ut med dem en har rundt seg; Er vi enige om hva som skal skje fremover?

Å avklare forventninger og påse at en følger samme plan, er lurt for de fleste relasjoner som vil ha det godt sammen. Husk derfor gjerne på at "tanker i hodet" ikke er lett å lese. Tanker må uttrykkes i ord. Slik er det også for intensjoner. De blir først tydelige ved handling. 

La derfor din tid fremover vise at du er oppmerksom på egne tanker, uttaler dine (rimelige) forventninger, er foreberedt på at dine og andres ønsker kan kollidere. Derfor er det lurt å basere tiden frem mot jul på en gjensidig avtale. Blir "det tull" eller annen "knute på tråden", så korriger avtalen sammen. 

Enighet om målet og åpenhet på veien dit, gir mulighet til gode korrigeringer. Slik kan du & dere ha det bedre underveis og møte julen godt sammen.

God advent!

Og kanskje er det slik at dere trenger noe hjelp til å forberede julen på en god måte. Mange par opplever at det kan være godt å prate med en utenfra når det er vanskelig å samhandle på gode måter. Selv om det er travelt før jul kan det være verdt av tid til nettopp dette! Samtalen tilbyr både parterapi, familieterapi og psykolog i Oslo sentrum, Oslo Nydalen Torg, online/digitalt og i Fredrikstad på forespørsel.

Se gjerne også:

Denne artikkelen ble først publisert 28. Mai 2020

Vi tror terapi er bra for oss alle. Hvorfor ikke bare hoppe i det?

Bestill time